fredag 30. desember 2011

Amaryllis på en smart måte

Julen er temmelig over og Amaryllis har forlengst sprunget ut både i hjem og butikker. Det er jo alltid slik at butikker tar inn litt mer enn de regner med å få solgt.. Jeg kom tilfeldigvis over et tips fra en kollega her i dag som hadde handlet seg Amaryllis. Amarylliser på rot selges for nærmere 10 kroner til gis-bort pris..hvorfor da betale 49,90 for en tilsvarende blomst uten rot? Kutt av roten og sett den/de i en høyere vase - samme sjarm for en billigere penge!

torsdag 29. desember 2011

Nyttår 2012

Så var det nok en gang tid for å endre årstallet - 2012 står for døren om 2 dager. Det nye året skal selvfølgelig feires her i Heimlund med store og små. Skulle du være tom for ideer eller ønsker litt tips om pynt til bordet kan du ta en titt på bildet her. Alt av pynt er faktisk kjøpt på Nille i dag - løpere/bordbrikker er satt ned med hele 70%.

Lysestaker 29,50/39,50, "kunstsnø" 4 ,-, diamanter 39,90, lilla roser m/snødryss 19,90, snøgreiner ukjent pris.. jeg har valgt å dekorere med dette på begge sidene av løperen på bordet - med plass til den store kalkunen midt på bordet. Lilla servietter med uthevet trykk er brettet i høyden som tidligere vist her på bloggen.

Ønsker dere alle et godt nyttår om jeg ikke skriver innom før den tid!


lørdag 17. desember 2011

Nostalgi i rammer


Noe jeg har merket meg etter å ha fått to herlige unger er at dagene har fått lange bein å gå på - rutiner, planlegging, ærender og alt annet som hører til i en herlig småbarnsperiode gjør at dagene alltid er noen timer for korte.

Min mormors generasjon er så flinke til å gjerne komme 5 minutter før en avtale, sette seg ned med en kaffe, slå av en ekstra prat med ukjente - rett og slett gripe øyeblikkene i hverdagen. I inspirasjonens ånd har vi derfor en god gammeldags bildevegg i gangen..hver dag går jeg forbi veggen, minnet på å nyte øyeblikkene en gang til.

Rammene er kjøpt ulike steder, men hovedrammer fra Ikea og Living. Vi har hvite gulvlister og børstet stål i trappen. Jeg har derfor valgt å bruke samme rammer i 3 ulike størrelser i eggehvit og børstet stål som skaper balanse og ryddighet i gangen selv om veggen er dominerende.

fredag 16. desember 2011

Å lage Play-Doh

Det er lett å kjøpe - men vel så lett å lage selv!



4,5 dl hvetemel
2 dl salt
2 ss alun - kjøpes på apotek
5 dl kokende vann
2 ss matolje
Konditorfarge

Ha alt det tørre i en bolle. 
Bland så vann, konditorfarge og olje før det røres inn i det tørre. 

Oppbevares i lufttett beholder.