søndag 4. september 2011

Pikekyss

Sukker og eggehvite stekt på lav varme over lengre tid..hva får en da? Jo, stort sett ender en opp med marengs om en har gjort det riktig. Pikekyss, eller enkelt og greit marengstopper, er lette å lage og krever lite tilberedning. De holder seg godt i en lufttett boks evnt settes på fat med glasslokk på benken i stua som et syn for øye og munn.

Det du trenger er:

 3 eggehviter
1 dl sukker
1/2-1 ts vaniljesukker
farge

evnt.perlespray

Pisk opp eggehvite - hell deretter forsiktig i sukkeret mens du fortsetter å piske eggehviten. Rør forsiktig inn vaniljesukker og evnt noen dråper med ønsket farge. Spa massen over i sprøyteform og lag fine figurer på bakepapir. Sett risten inn i ovnen som er forvarmet til 125 grader og la dem stå til de er tørre og lette (ca.50 min). Pass på at de ikke blir brune på undersiden.
På enkelte butikker/nettsider selges perlespray som du kan spraye dem med for ekstra glans.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar