mandag 23. mai 2011

Sy en saccosekk til barna


Små kuler kan gi store gleder i små kropper.

Eldstesøsteren min vant en saccosekk for barn i en tegnekonkurranse da vi var små..merkelig nok har denne utslitte rosa og grå herligheten fulgt meg etter vi ble voksne. Reparert og fikset på - men i går kveld fikk den endelig på seg ny drakt. Noe mindre i størrelse etter at utallige kuler har trillet ut av hull opp gjennom årene, men vel så fin.

Ferdig størrelse på denne er 33,5x33,5cm

Klipp ut to stoffstykker i str. 33,5 x 100,5cm med 1,5 cm ekstra stoff rundt kanten. Bruker du stoff med mønster bør du tilpasse slik at mønsteret blir justert penest.

Marker av på lengden 33,5 og 67cm på begge stykkene. Legg den ene enden på midtbiten av den andre med begge på vrangen og fest med nåler. Du kan gjerne gjøre dette rundt hele, så risikerer du ikke å sitte igjen med for mye stoff på et av stykkene i slutten. Da er det bare å begynne å sy! Når du kommer rundt holder du av en håndstørrelse åpning for å helle i isoporkuler før du syr sammen siste biten for hånd eller maskin. Husk å ikke fylle opp mer enn max 4/5 av sekken. Jo mindre kuler, jo løsere i formen.

Har du ikke en gammel saccosekk tilgjengelig kan du få kjøpt isoporkuler HER.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar