torsdag 30. juni 2011

Blomster i maten

Salat og grillmat står på menyen hyppigere enn tidligere - sommeren er i anmarsj. Stemorsblomstene på veggen har forlengst slått ut i full blomst og klatreplantene begynner sakte men sikkert å danne den myke rammen rundt huset.
Enkelte blomstertyper (som stemorsblomsten) kan fint brukes i matlaging. Noen smaker fantatisk - noen gir et godt fargeinnslag i salaten. Hva med å karamellisere dem og dandere sommerdesserten?
I går på jentekveld stod det høvlet margarin med lilla stemorsblomster på bordet. Nydelig!


Følgende blomster kan brukes i mat i usprøytet form:


  • Fioler
  • Stemorsblomster
  • Ringblomst
  • Nellik
  • Tusenfryd
  • Blomster fra eple, pære, kirsebær og plommetrær
  • Dahlia (georginer)
  • Gladiolus
  • Agurkurt 
  • Jordbær
  • Kløver
  • Kornblomst
  • Lavendel
  • Blomkarse
  • Rose
  • Stokkrose
  • Tagetes
  • Blomster fra krydderurter

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar