tirsdag 21. juni 2011

Issjokolade

Rundt juletider dukker dem opp. Røde, gule, grønne og blå konfektformer i en gjennomsiktig plastikksylinder. Svenskene har skjønt det, de selger dem hele året. Issjokolade - sjokoladen som begynner å smelte idèt den legges på tungen. Denne oppskriften har fulgt meg i lang tid - oppskrift nr.2 i den håndskrevne kokeboken min fra tidlig 90-tallet. En av mine desiderte favoritter!

ca.36 stk

200g mørk eller lys sjokolade
150g kokosfett

Smelt sjokoladen i kokosfett over vannbad. Når det har smeltet, heller du det over i små konfektformer og lar den stivne.

Formene kan kjøpes i flere velassoterte daglivarebutikker som ICA Maxi og Meny, samt "samlebutikker" som PyttiPanne. Alternativt kan en bruke lysholderformer en finner i servietthyllen, disse er noe større i formen.

(Dette er forsovet også en fin oppskrift til de av dere som går på lavkarbodietter og lignende om dere bruker over 70% sjokolade i oppskriften)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar