søndag 19. juni 2011

Male huset i sommer?

Om en eier et trehus som de fleste eneboligeiere her i Norge, skal det godt gjøres å komme seg unna husmalingen. Heldigvis holder det å gjøre dette ca. hvert 10.år, men allikevel - det kan fort bli en kostbar post å begi seg ut på om du ikke følger med på tilbudene. Det finnes mange ulike typer maling - alt etter hvilket behov en har og hvilke krav en stiller til malingen.

Vi har malt huset vårt med Optimal fra Jotun. Denne er den matteste i fargen. Siden vi har malt huset vårt med eggehvit farge føltes det naturlig å velge mest mulig matthet, slik at fargen og trestrukturen kom til sin rett på huset. For mye gjenskinn gjør heller ikke godt i øynene når sola endelig titter gjennom skyene. I tillegg er denne malingen vannbasert, så med andre ord tørker denne malingen på noen få timer og malekostene kan vaskes med vann.

Totalt måtte vi kjøpe 10 bokser maling - vi kom over et godt tilbud før påske, men endte opp med å kjøpe bare 5 spann da vi ikke visste hvor mye vi trengte. Så tipset her er å høre med betjeningen om de selger uåpnede bokser med maling som kan etterfylles i riktig farge på et senere tidspunkt. Når du så har fått brukt malingen du trenger kan du returnere de uåpnede boksene. Vær som sagt obs på at det ikke er alle som fører denne kundeservicen, så sjekk at det lar seg gjøre.

Skal du kjøpe Jotun Optimal er gjennomsnittlig pris ligger på ca. 1300 pr. spann, men tilbud på både Obs bygg og Montèr kan være ned i 899 på dagstilbud.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar