lørdag 11. juni 2011

Foccacia

Gi meg èn oppskrift som er lettere å bake enn Foccaciabrød. Jeg tror det ikke før jeg får se det!
Foccacia er like fantastisk enten det er til en nydelig kyllingsandwich eller servert til sommerens salater..
Oppskriften her tar deg temmelig nøyaktig 1 time og 15 minutter - akkurat passe varm servert til gjestene!

Bland sammen følgende:

1kg (ca.2 L) mel
20g (ca. 1 ts) salt
1 L lunkent vann
1 pk fersk gjær

Deigen skal bli kladdete, dekk til med plastfolie og sett på benken på et lunt sted i 30 minutter. Pass på at du  har dobbelt så stor bolle som utgangspunktet for deigen. Sett ovnen på 250 grader slik at den er varm når deigen er ferdig hevet.

Legg bakepapir på stekebrettet - bruk gjerne en slikkepott for å skrape ut deigen. Glatt deigen utover noelunde jevnt uten å klemme ut for mye luft. (Ønsker du ikke lufthull må du selvfølgelig bare være "hardhendt") Hell så på olje (god extra virgin olje) over deigen. Oljen vil trekke ned i brødet og gjøre det saftig. Ha salt på toppen - jeg har en forkjærlighet til Maldonsalt, men du kan selvfølgelig også bruke hele havsalt. Husk at det er salt i deigen når du strør på.

Deigen skal ikke etterheves, så nå setter du den rett inn i ovnen, gjerne rett under midten. Da skal den steke i 25 minutter til den er gylden og fin på toppen. Ønsker du f.eks soltørkede tomater, oliven, timian etc. på bør du vente til siste 10 minuttene før du legger dette på, så slipper du at de svir seg.

Sett den noen minutter på benken - klar for servering!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar