fredag 24. juni 2011

Krutonger med urter

Ute på terrassen har eldstejenta fått en egen krukke som hun vanner rett som det er. Hun har fått ansvaret for å passe på urtene - de herlige ingrediensene som definerer spissen på de fleste retter jeg vet om. Om det være seg basilikum på pizzaen, dill på rekesmørbrød eller timian på ovnsbakte poteter - det gjør det lille ekstra.
Finn frem en krukke, gammel vase, trekasse - og plant ut urtene. De aller fleste urtene kan du få kjøpt på både hagesenter som frø/planter og i matvarebutikker.  De krever ikke mye plass og er lettstelt for barna.
Lite kan måle seg med en stolt liten prinsesse som kommer inn med nyklippet gressløk til søndagsomeletten.

Urtekrutonger:

Rester av gammelt lyst brød
Solsikkeolje eller rapsolje
salt
hvitløk
urter (eks. oregano, timian, estragon, basilikum, persille - bruk en type eller kombiner flere)

Bland krydder og urter i en bolle sammen med oljen. Kutt opp passe små brødbiter og dypp dem i bollen til de er gjennomtrukket.
Legg dem på bakepapir og stek dem i ca. 10 min (avhengig av størrelse) på 225 grader i ovnen til de er gyldne og sprø.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar